Medewerker Backoffice Recruitment

Medewerker Backoffice Recruitment

Iets voor jou?
Wil jij mensen en ambities samen brengen? En vind jij het leuk om samen met je team succesvol te zijn? Word dan onderdeel van onze ambitieuze, groeiende organisatie! 

Wat wij graag in je zien

Als medewerker backoffice recruitment ben jij de steun en toeverlaat binnen onze commerciële afdeling. Je bent leergierig en houdt ervan secuur en planmatig te werken. In deze nieuwe functie binnen onze organisatie ondersteun je het recruitmentteam bij het invullen van de aanvragen. 

Interesse?

Of wil je wat meer informatie? Neem dan contact op met Kelly Romijn voor een vrijblijvende kennismaking. 

Dit ga je doen

Binnen de functie medewerker backoffice recruitment ga jij je zeker niet vervelen. Je gaat namelijk samen met het team de naamsbekendheid van J&B Interim vergroten. We zijn continu op zoek naar potentiële nieuwe vakmensen in de bouw. Wat kunnen wij doen om ervoor te zorgen dat de vakman/vrouw voor J&B gaat kiezen? Hierin krijg je alle ruimte om jouw creativiteit in te zetten voor nieuwe ideeën. 
Hebben we die perfecte kandidaat gevonden? Dan ondersteun jij het hele proces van A tot Z. Welke werkzaamheden behoren tot het hele proces? Jij doet de eerste (telefonische) screening, zorgt ervoor dat de kandidaat zich op correcte wijze inschrijft en je verwerkt deze inschrijving. Samen met het commerciële team is het dan tijd om de perfecte match te gaan maken. Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat we de juiste persoon, op de juiste werkplek plaatsen. Je verdiept je daarom vooraf goed in zowel de wensen en kenmerken van de opdrachtgever als die van de kandidaat.
Hebben we de match kunnen maken? Dan ben jij samen met de backoffice verantwoordelijk voor de administratieve afhandeling en je coördineert alle activiteiten met behulp van ons matchingsysteem. Je zorgt ervoor dat de medewerker vooraf goed geïnformeerd wordt en vol vertrouwen op de nieuwe werkplek kan starten. Daarbij ben je ook een aanspreekpunt voor onze vakmensen; je vraagt regelmatig hoe het gaat en voert evaluatiegesprekken en verwerkt deze correct. Maar ook wanneer de accountmanagers buiten de deur zijn en informatie doorbellen, zorg jij dat deze informatie bij de juiste persoon terecht komt en verwerkt wordt. Een afwisselende functie, lijkt ons. 

Hier ga je werken

J&B Interim is een professionele, betrouwbare uitzendorganisatie met specialisatie in de bouw. Ons dienstenpakket bestaat uit uitzenden, zzp bemiddeling en werving & selectie. Met ruim 20 jaar ervaring en een team van gedreven medewerkers zijn wij uitstekend in staat om vakmensen te koppelen aan bouwprojecten waar hun kwaliteit écht tot hun recht komen. Wij werken vanuit de opvatting dat betrokkenheid bij- en persoonlijke aandacht voor zowel onze medewerkers als de opdrachtgevers bijdraagt aan het werkplezier en de duurzame successen bij alle organisaties. Hier zetten wij ons elke dag weer voor in en jij mogelijk op korte termijn ook?

Interesse?

Of wil je wat meer informatie? Neem dan contact op met Kelly Romijn voor een vrijblijvende kennismaking. 

Waarom zou je reageren?

Een afwisselende baan binnen een professionele en toekomstgerichte organisatie. Je komt te werken in een klein team waarbinnen de lijnen kort zijn en een informele sfeer heerst. Wij bieden je een prettige werkomgeving waarin je kan meedenken en meegroeien.